BIEN-ICI

Exclusieve Wijnhandel Slijterij

Winkelcentrum Diemen Zuid

 

Exclusief gedistilleerd voor verjaardagen of andere mooie momenten.

 

Zie pagina

 

 

Groetjes

Gerard & Johanna.

Port

Krohn is de huis Port

Rruby, Tawny, Branca, Colheita's en

Vintages.

Oorspronkelijk een Deense Familie

Wiesse Krohn.

 

 

 

Portstijlen

 

Zowel Ruby Als Tawny Ports staan in de basis voor al het moois wat Port te bieden heeft. Ruby licht zoet heerlijk als aperitief en niet vergeten, Port wordt gekoeld gedronken. Deze Port wordt in Grote dikke vaten van wel 6 cm dik gelagerd om inwerking van zuurstof te voorkomen. Tawny Port vaak de avond en kaas Port wordt bewust in vaten van slecht 2 cm dik gelagerd om juist inwerking van zuurstof te verkrijgen, tawny betekend leterlijk gebruind. In Goede wijnjaren wordt na twee jaar de Ruby Port aangeboden aan de Instituto do Porto om beoordeeld te worden op de mogelijkheid van een Vintage Port. Een Port met jaargang die ouderd op de fles. Twee jaar later gebeurt dat nog eens voor een Late Bottle Vintage, een tweede ronde. Voordat de Port 6 jaar oud is komt deze op de markt als Ruby of in de mix met Tawny.

Er is nog een Ruby Vintage variant, een zeldzame Crusted welke een mix is van max. 3 verschillende Vintage jaren.

Tawny Port ouderd in eerste instantie tot 8 jaar om daarvan een deel te bottelen al dan niet in de mix. Door de inwerking van de zuurstof is Tawny Port na het openen langer houdbaar dan Ruby.

Het restant wat achterblijft laat men zitten om Colheita Port te maken dan wel weer in de mix voor 10, 20 of 30 jaar oude Port, waarbij de jongste in die mix minimaal de aangegeven leeftijd moet hebben. Weer is het Instituto do Porto welke het fiat geeft.

De kwaliteit van Colheita wordt niet bepaald op het jaargang van het etiket doch door de bottel datum op de achterzijde van de fles.

Dan is er ook nog een witte port welke in twee varianten voorkomt een gewone zoete en een zogenaamde droge, lees minder zoet.

Zeer exclusief heb ik een 20 jaar oude witte Port van Vista Alega op de plank.

Enkele jaren geleden was ik met de druivenpluk bij João Roseira van Quinta do Infantado in Pinhão een zeer bewogen Biologische Port maker. Bijzonder fraai is te zien de verscheidenheid van de kleuren bladeren van meer dan 60 verschillende druivenrassen op één veld.

Een bijzondere ervaring, ook de wetenschap dat er na de pers, welke met mechanische voertstappen, computer gestuurd gebeurd, besloten wordt om er wijn of Port van te maken.

copy g.sluijp

 

 

 

 

 

 

 

Aanbiedingen

 

Per afdeling in de site kunt u bij de dranken onze aanbiedingen vinden.

 

 

Zie ook alle aanbiedingen.

© Bien-Ici 2018 - Bien-Ici kruidenhof 20, 1112 PS, Diemen. tel: 020 4166115